tiistai 5. elokuuta 2014

#37 Ruokapuu kaneille minun tapaan

Päätin nyt aikani kuluksi väsätä tälläisen kuulun ruoka"puun", joka minun tapaani koostuu pahvista, ei puusta, koska ei ollut mahdollista saada puuta tai porakonetta.

Eli tähän tarvitset: Saha, puukko tai joku muu vastaava, paksu pahvirulla, lautaa, hiomapaperia ja liimaa, esim. Eri keeper tai pikaliima.

Ja pliis, ei tarvi tulla valittamaan, että kanihan syö tuon liiman ja tukehtuu, sitä on niin vähän, että en luule sen olevan vaaraksi kanille tässä tapauksessa. Pidänhän sitä vain häkissä, kun siinä on  ruokaa :)

Eli ensimmäinen työvaihe: Tähän tarvitset sahan ja laudanpätkän (tai jo valmiiksi sahatun sopivan laudanpätkän). Sahaa siis lauta sopivan kokoiseksi.2. Työvaihe: tarvitset pahvirullan ja puukon. Tee puukolla isoja aukkoja pahvirullaan joko niin että molemmilla puolilla on reiät, niin että esim. porkkana tulee molemmilta puolilta ulos tai niin että aukko on vain toisella puolella. Kannattaa tehdä aukoista vähän eri kokoisia.
3. työvaihe: tarvitset liiman ja pahvirullan. Levitä liimaa pahvirullan pohjan reunoille.4. työvaihe: tarvitsen äsken liimatun pahvirullan ja laudanpätkän. Aseta pahvirulla varovasti laudan keskelle, niin että liima ei pääsisi hirveästi leviämään reunoilta laudalle.5. työvaihe: Anna kuivua.

6. työvaihe: Tarvitsen hiomapaperia ja ruokapuun, jonka pitäisi olla tässä vaiheessa kuivunut. Hio lauta sileäksi, niin että kani ei voi loukata itseään teräviin reunoihin yms.Tässä lopputulos:

Ja tässä vielä kuva, jossa ruokapuu on päässyt käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liitythän lukijaksi ja mukavat kommentit AINA tervetulleita!