keskiviikko 17. joulukuuta 2014

#71 Mitä meidän kanikaksikko syö?

                                              Heinä

Heinä on kanin pääravintoa ja siksi meilläkin on aina tarjolla hyvälaatuista heinää, jonka saamme tallilta, joten heinä ei meille mitään maksa. Joskus Kun heinä on loppu ja äiti ei sitä tallilta muista tuoda, on PAKKO käydä ostamassa ruokakaupasta Festival-heinää. Se ei mitään hirveän hyvälaatuista ole, mutta käy parin päivän ajan.

                                              Vesi

Kaneilla on myös aina tarjolla raikasta vettä juomapullossa. Veden vaihdan yleensä kahden päivän välein riippuen siitä, kuinka tyhjä pullo on. Juomakuppeja meillä ei käytetä, koska kanit kaataa ne.

                                             Pelletti


Pellettinä meillä toimii Rabbit royal. Ceelalle annan sitä noin desin päivässä, puolet aamulla ja puolet illalla. Ella saa tällä hetkellä noin puoli desiä, puolet aamulla ja puolet illalla, mutta olen lisäämässä ruokaa pikkuhiljaa desiin asti. Rabbit royalea ostamme Agrimarketista 3kg säkkeinä, mutta seuraava tulee luultavasti olemaan se 15kg säkki.

                                                                   Tuoreet

Kanit saavat tuoretta joka ilta pelletin yhteydessä. Meillä syödään porkkanaa, omenaa, päärynää, kurkkua, basilikaa, persiljaa, minttua ja muita yrttejä. Kesällä syödään yleensä tuoreita suoraan ulkoa, esim  voikukkaa.
                                                                   Kuivatut

Meillä ei oikein muuta kuivattua syödä, kuin nokkosta ja voikukukan lehtiä.

                                                                     Herkut

Herkkuja annan yleensä temppujen ohella ja silloin kun kanit ovat nätisti sylissä. Herkkuina toimii vähän mitä milloinkin. 
(Olen pahoillani, että kuvat ovat otettu salamalla...)

Lopuksi vielä arvontamainostus:Arvonta/joulukalenteripostaukseen pääset tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liitythän lukijaksi ja mukavat kommentit AINA tervetulleita!