keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

#29 pelon sekaisia tunteita

Tänään aamulla, kun heräsin ja annoin kaneille ruuan, ja sillä välin kun he söivät kävin vessassa, ja kun tulin takaisin, huomasin, että Ceela oli lähtenyt ruokakipolta ennen Nipsua, mikä on todella harvinaista, niin ajattelin jotain olevan pielessä. Kun Ceela tuli näkyviin, huomasin, että se yökkäsi, ja suusta tuli vihreätä limaa ja kuplia. Tietysti heti hätäännyin ja ajattelin, että mikä sillä nyt on, ei kai mitään vakavaa. No en sitä selville saanut, mikä sille tuli, mutta luulen, että se söi pellettejä, ja sai niitä jotenkin väärään kurkkuun. Tarkistin myös papanat, oliko niissä mukana limaa, mutta papanat olivat ihan normaaleja. Ajattelin myös, että ei kai sillä ole mitään nuhaa, kun sen nenän ympärys oli ihan märkä, ja se pesi etutassuillaan naamaansa, mutta kun päivän mittaan tarkkailin, en Ceelan käytöksessä mitään poikkeavaa nähnyt ja ajattelin olevan kaiken kunnossa, kun nenän seutukin oli jo kuivunut, eikä nenästä vuotanut mitään. Selvittiin onneksi vain säikähdyksellä.

Vielä illalla, kun oli jo viileää, kanit pääsivät ulos purkamaan energiansa. Päivällä en niitä sinne viitsinyt pistää, koska mittari nousi yli 30 asteen varjossa. Varmaan kuumin päivä meidän seuduilla.

Muuten meillä ei nyt mitään ihmeempiä ole tapahtunut, paitsi että Ceelalle on pukannut kiima-aika, ja se nylkyttää Nipsua koko ajan, mutta kai see tuosta pian lakkaa...toivottavasti.

Eilen tilasin myös Petsgo-eläinkaupasta kaneille Oxbow-pellettiä ja joitain herkkuja, ja Zooplussasta tilasin uusia leluja ja häkkiin vähän uutta sisustusta, mutta niistä sitten lisää, kun ovat tulleet perille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liitythän lukijaksi ja mukavat kommentit AINA tervetulleita!